0

HERZ JESU CHURCH

The aim was to create an open, light space for prayer avoiding the forbidding symbolic of a facade that acts as a border The church is constituted from two spaces, one contained within the other. This interweaving of materials evokes a metaphysical, rather than a concrete space

«

тшш

ШШШ. £&£№t9i£i*J7i6728¥:fr* • Л

01 5WI-X 02 ла си 0-5 415 05 В£Л*/т

Read More
0

SACHSENHAUSEN MEMORIAL, "STATION Т

6etween 1936 and 1945 Sachsenhausen was used to train concentration camp com-mandants ‘SS soldiers end to experiment on the concentration camp system. The concept behind the Sochsenhausen Memorial won lirst prize at an international competition in 1998. It im$ to I ’ustrate the narrowing reality of the camp and its totalitarian geometry without engulfing visitors In information. instead enabling them to arrive at their own conclusions As such, it provides a dignified memorial that encourages ntense reflection. The abstract shell shrouding the remains of the furnaces emphasizes the f’ODctess-ness of the prisoners’ srtuation.

Read More
0

OLD SCHOOLHOUSE

The Architects acquired the old school house with the intention o< turning it into an apartment building with offices on the ground floor The renovation added to the character of the gable-roofed school standing in the open

01 >-ГЇ он— й-^йЯОЭ ‘Stt&lffi U4 ЯГ) OS №[1]<д5

.

Read More
0

UNCC – UNITED NATIONS CONFERENCE CENTER

A representative piazza spans between these areas and acts as a forecourt and main entrance to the conference center, accentuated by an expansive crystal like glass hall that connects all conference units

А

«• °^[4nr

03

-i

BIRD NEST

The Silbersee nature preserve, u former gravel pit. attracts many species of birds, and hence the architects gave the observation tower the shape of a bird nest The circular platform rests 7 5motcrs above the ground atop eight randomly planted wooden poles.

С |Лк _

л І J гЛ —

лл £- . ^ V

-id ‘V Vі —

fj I I

11 <1

04

Read More
0

HEAD OFFICE GWI AG

A set of new interrelated buildings was developed, whereby plazas and courtyards arise between the old and new buildings, creating high-quality leisure zones and fostering an exciting dialogue between the historical buildings and their new neighbours.

:21і

Read More